31/03

STORE SCENE

Lean Left (INT) + Andy Moor/John Butcher (UK)

Køb billet

Friday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20.00

120 dkk inkl. gebyr

Albumaktuelle Lean Left byder på kompromisløse udskejelser mellem jazz, noise og punk, når Paal Nilssen-Love og Ken Vandermark møder de to guitarister fra The Ex. Aftenen byder også på duo mellem The Ex-guitarist Andy Moor og den engelske saxofonist John Butcher.

I gruppen Lean Left samles nogle af de mest kreative forcer fra den frie jazz og den frie rock i et bundcharmerende og eksplosivt møde, hvor musikken ofte er lige ved at vælte ud over kanten, men hvor den fremragende kvartets fornemmelse for sammenspil alligevel holder sammen på det tilsyneladende kaotiske amokløb. Gruppen spillede i 2014 som en del af den norske trommeslager Paal Nilssen-Loves Actionjazz-program i København, hvor de gav en mageløs koncert.

 

Netop Paal Nilssen-Love sidder da også bag trommerne i Lean Left. Han er et sandt kraftcentrum på den skandinaviske jazz/improv-scene og en musiker, der ubesværet skifter mellem jazz og rock, støj og etniske musikformer. Pat Metheney har om ham sagt: "Simply one of the best new musicians I’ve heard during the latest years", og han har markeret sig med grupper som The Thing og hans eget storensemble Large Unit, ligesom han har spillet med navne som Arto Lindsay og Peter Brötzmann. Nilssen-Love har også i mange sammenhænge spillet med den amerikanske saxofonist Ken Vandermark, der er en af amerikansk jazz' fremmeste improvisatorer og en uhyre alsidig musiker, der kommer rundt i hele aspektet af sit instrument.

 

I Lean Left mødes disse to jazzmusikere med guitar-gruppen fra det hollandske band The Ex - Andy Moor og Terrie Ex. The Ex har rødder i den eksperimenterende ende af punken, men de har gennem flere årtier formået at holde sig i bevægelse ved nysgerrigt at udforske alt fra kradsende støj og fri improvisation til etiopisk jazz, folkemusik og meget mere. I Lean Left-sammenhæng har Andy Moor og Terrie Ex da også fundet de ideelle samarbejdspartnere til for alvor at slippe hæmningerne i en dødsforagtende overskridelse af alle genrenormer. De fire musikere finder fælles fodfæste i udkanterne af jazz, noise og punk i en utrolig strøm af hårdtslående improvisationer og pulserende dommedagsrytmer.

 

Lean Left er aktuelle med det nye album "I Forgot to Breathe" (Trost Records) i starten af 2017, og der er al mulig grund til at glæde sig til bandets tilbagevenden til København.

 

Denne aften vil man også kunne opleve Andy Moor fra Lean Left i selskab med en anden musikalsk fritænker, den engelske saxofonist John Butcher, som bl.a. også kunne opleves med et sublimt solo-sæt i Jazzhouse under Okkyung Lees gæstebooker-periode. John Butcher udspringer af et traditionelt jazzmiljø, men med inspiration fra bl.a. Evan Parker søgte han i 80'erne - efter i øvrigt at have taget en PhD i fysik - i retning af det frie improvisationsmiljø, hvilket har kastet en lang række samarbejder af sig, heriblandt med The Ex, Otomo Yoshihide, Paul Lovens, Phil Minton og mange flere. Moor og Butcher har ved flere lejligheder spillet sammen som duo, og vi ser frem til at præsentere dem i Jazzhouse.

 

Line-up

 

Lean Left

Paal Nilssen-Love - trommer

Ken Vandermark - tenorsaxofon, basklarinet

Terrie Ex - guitar

Andy Moor - guitar

 

Andy Moor/John Butcher

Andy Moor - guitar

John Butcher - saxofon