18/02

STORE SCENE

VinterjazzKasper Tranberg Straw Boss (INT) + Digital Primitives (US)

Køb billet

Saturday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20:00

140 dkk inkl. gebyr

Den anerkendte trompetist Kasper Tranberg har et internationalt hold af sublime musikere med sig, når han præsenterer sin nye internationale sekstet Straw Boss i Jazzhouse under Vinterjazz. Aftenen åbner med den eklektiske trio Digital Primitives anført af unikke Cooper Moore.

Kasper Tranberg Straw Boss

Med sit fabulerende trompetspil og alsidige CV er Kasper Tranberg svær at komme udenom på den danske såvel som internationale jazzscene. Tranberg var kun ti år gammel, da han første gang forsøgte sig med trompeten, og i dag har han en lang række udgivelser i eget navn bag sig. Tranbergs åbne tilgang til musikken har ledt ham ind i mange forskellige samarbejder med navne som Pierre Dørge, C.V. Jørgensen, Marc Ducret, James Moody og Yusef Lateef.

 

Til koncerten i Jazzhouse har han sammensat et nyt og stærkt internationalt band, Straw Boss, der også vil turnere rundt i landet under Vinterjazz. Her har han allieret sig med saxofonist Tony Malaby, pianist Pandelis Karayorgis, bassist Nils Davidsen, kontrabassist Adam P. Melbye og trommeslager Yasuhiro Yoshigaki. En veritabel supergruppe, der uden tvivl vil slå gnister.

 

Yasuhiro Yoshigaki har de sidste 30 år været en af de stærkeste eksponenter for jazz/improv i Japan. En fabulerende musiker, der har arbejdet med navne som Otomo Oshihide, John Zorn og Bill Laswell. De to amerikanske musikere, Tony Malaby og Pandelis Karayorgis er også prominente folk. Malaby er således en af verdens førende sax-improvisatorer, der har samarbejdet med bl.a. Charlie Haden, Paul Motian m.fl., ligesom pianisten Karayorgis kendes for både sine originale solo-optrædender og for samarbejder med med bl.a. Han Bennink og Taylor Ho Bynom. De to danske bassister Adam P. Melbye og NIls Davidsen er ligeledes overordentligt interessante og kreative musikere, der både har slået deres folder i en lang række danske projekter, men som også begge har markeret sig stærkt i international sammenhæng - bl.a. i sammenspil med navne som Peter Brötzmann, Ikue Mori, Tony Buck, Axel Dörner, Paul Lovens m.fl.

 

Kompositionerne tager afsæt i lollandsk blues og fabulerende kammerjazz og giver god plads til bandets stærke stemmer og personligheder. Selv når musikken indeholder fast melodik, form og groove, bevæger den sig i uforudsete retninger - en form for navigation, som dette hold musikere med Kasper Tranberg i front er eksperter i.

 

Digital Primitives

Aftenen indledes med koncert fra New York-baserede Digital Primitives. Den på alle måder utraditionelle og svært kategoriserbare trio laver musik i brudfladerne, hvor freejazzens skæve lydforløb bringes sammen med groovy syre-blues. De soniske eksperimenter udføres i et mystisk univers, der giver allusioner til rituel stammemusik.

 

Den karismatiske Cooper Moore leverer, med sine hjemmebyggede instrumenter, lyde fra en anden verden. Man lader sig følge af Moore, der i ekstase går på opdagelse ind i musikken, dansende med sin enstrengede bas, mens den enestående saxofonist Assif Tsahar skejer ud i sin rå og ubesværede spillestil. Chad Taylor kan med sine skarpskårede trommerytmer ændre musikkens forløb fra minimalistisk drone til rytmisk dansemusik.

 

Digital Primitives har tidligere spillet forrygende koncerter på Jazzhouse, så mon ikke formen atter er i top under Vinterjazz.

 

Om Vinterjazz 2017
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer ca. 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk