26/10

STORE SCENE

CPH:DOXJerusalem In My Heart - AUDIO:VISUALS concert (LB/CA) + Own Road

Køb billet

Saturday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20.00

70 dkk inkl. gebyr

Jazzhouse præsenterer i samarbejde med CPH:DOX et enestående møde mellem arabisk musik, elektroniske klange og en overdådig visuel side med live-mixet 16mm-film, når Jerusalem In My Heart fra legendariske Constellation Records giver første danske koncert.

Libanesiske Radwan Ghazi Moumneh har længe været en vigtig del af Canadas alternative musikmiljø associeret med det vigtige pladselskab Constellation Records og studiet Hotel2Tango, der har været arnested for bands som Godspeed You! Black Emperor og A Silver Mt. Zion.

 

Med sit eget projekt Jerusalem In My Heart udforsker Moumneh sine mellemøstlige rødder i et enestående audiovisuelt univers. Her mødes klassisk og moderne arabisk musik med eksperimenterende elektroniske klange og mørke atmosfærer, som netop vækker mindelser om f.eks. Godspeed You! Black Emperors dystre og næsten apokalyptiske postrock.

 

Resultatet er et overvældende smukt, smertefuldt og drømmende univers fra en stærk personlighed, der til trods for, at han bor i Canada, fortsat også har et dybt engagement i Beiruts eksperimenterende musikmiljø.

 

Jerusalem In My Heart er samtidig et i sandhed multikulturelt projekt, idet den canadisk/libanesiske kunstner har fundet stærke kreative partnere i den franske musiker/producer Jérémie Regnier og den chilenske filmskaber Malena Szlam Salazar. Sidstnævnte skaber den enestående visuelle side, hvor visuals på 16mm-film mixes live. Dette univers kan man glæde sig til at opleve i fuldt flor til denne CPH:DOX-koncert. Hvor man også kan glæde sig til et unikt klangunivers med melankolsk arabisk sang, traditionelle instrumenter og sfærisk elektronik.

 

Own Road

Danske Own Road varmer op med sine fængende syreperler, der med en solid blanding af acid folk, lo-fi og krøllede loops har gjort ham til et populært navn på de danske livescener. Det er sange med plads til både skæve eksperimenter og gode melodier, og læg dertil en af Danmarks bedste stemmer. Own Road har en ny plade på trapperne, som man givetvis også kan glæde sig til at høre noget fra.
Sonic City 2012 - Jerusalem in my heart from De Kreun on Vimeo.