19/03

THE LAKE

Fennesz (AUT) & Arve Henriksen (NO)

Køb billet

Thursday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19.00

160 dkk inkl. gebyr

Enestående møde mellem østrigske Fennesz og norske Arve Henriksen, der optræder sammen i helt ny duo til denne aften præsenteret af The Lake.

Med guitar, effektpedaler og computersystemer har den østriske musiker Christian Fennesz skabt et særegent lydunivers, flimrende med fantastiske lyde af en enorm spændvidde og en sammesat musikalitet. Lyden lægger sig i brudfladerne mellem konkret og klassisk musik, ambient- og dronebaserede kompositioner. Altid i en jagt på at strække musikkens grænser. Fennesz bølgende digitale lyde skaber komplekse passagere, der tenderer til kaotisk noise, men som forbliver i en melodiøs progression.

 

Fennesz banebrydende album Endless Summer fra 2001 var med til at tegne et billede af hvordan musik i det 21. århundrede skulle komme til at lyde. En lyd Fennesz efterfølgende har været med til forme igennem en række enestående solo-udgivelser, senest den anmelderroste Bécs, og en lang række kollaborationer med navne som Ryuichi Sakamoto, David Sylvian, Jim O'Rourke og Tony Buck fra The Necks.

 

Denne aften på Jazzhouse kan Fennesz opleves sammen med den norske trompetist Arve Henriksen. Igennem sin karrier har Henriksen eksperimenteret med sampling, diverse effekter og synthezisere i en leg med harmoni og løbske lyde. Henriksen har en karakterisk tilgang til sit instrument, ærlig og imødekommede, men altid med besynderlige fordrejninger, der gør lyden personlig og æterisk.

 

Arve Henriksen kendes ikke mindst fra sit arbejde med Supersilent, der igennem mange år har skabt et enestående univers af improviseret musik, men Henriksen har også udgivet en lang række soloplader, der er båret af hans helt særlige og luftige trompetlyd samt hans stærke sans for komposition og atmosfære. Flere plader er udkommet på Rune Grammofon, mens det stærkt anmelderroste "Cartography" (2008) udkom på ECM og indeholdt bidrag fra bl.a. Jan Bang og David Sylvian.

 

Det bliver Fennesz' og Henriksens første koncert sammen og altså en enestående mulighed for at opleve de to musikere på samme scene.

 

Skrevet om Fennesz' Bécs:

 

"The sense of composition and sound design is strong, and these tracks complement each other and make a coherent whole even if no two sound the same."

 - Pitchfork

 

"Time freezes, and it never quite reaches the cadence that always seems round the corner."

 - The Quietus

 

 

Nyt samarbejde med The Lake

The Lake (www.thelakeradio.com) er en non-profit netbaseret radioplatform for inspirerende og eksperimenterende musik, lyd- og radiokunst fra hele verden og alle tider. The Lake kører 24 timer i døgnet og er skabt og kurateret af Efterklang, radiojournalisten Jan Høgh Stricker og kunstneren Kasper Vang. Fra 19-30. marts 2015 er The Lake gæstebookere på Jazzhouse.

 

 

In English

Jazzhouse invites you to an exceptional meeting between Austrian Fennesz and Norwegian Arve Henriksen, who perform together in a whole new duo this evening presented by The Lake.