10/10

STORE SCENE

Ekkozone feat. Danny Holt plays Xenakis, Fundal m.fl.

Køb billet

Saturday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20.00

160 dkk inkl. gebyr

"Magisk" skrev Weekendavisen om Ekkozones besøg i Jazzhouse i 2014. Det anmelderroste ensemble vender nu tilbage med en række særligt sammensatte aftener i den nye kompositionsmusiks tegn. Denne aften bydes der bl.a. på Iannis Xenakis, Karsten Fundal, Graham Fitkin og Louis Andriessen. Som særlig gæst optræder den amerikanske pianist Danny Holt for første gang i Danmark.

Det exceptionelle ensemble Ekkozone anført af Mathias Reumert vakte i 2013 ekstatiske reaktioner hos anmeldere såvel som publikummer med deres opførelse af mesterminimalisten Steve Reichs “Music for 18 Musicians” til Roskilde Festivalen. Den virtuose festivalopførsel af værket, der regnes for at være et af de absolut sværeste at opføre, blev en af det års absolut bedst anmeldte og katapulterede Ekkozones ry som spidsen af klassisk avantgarde, minimalisme og crossover. Gruppen udgav sin første cd på Dacapo med nye værker af Karsten Fundal og følger den op med et bokssæt med netop Steve Reichs musik i 2016.

 

Steve Reich var også på programmet, da Ekkozone indtog Jazzhouse i efteråret 2014. Her blev der også lejlighed til at opleve gruppens smukke favntag med bl.a. Bryars og Ligeti. Og atter var anmelderne begejstrede. Information skrev således: "At være i stue med det danske orkester Ekkozone og deres legesyge og rytmisk inciterende væsen er en gave, som bør skattes højt", mens Weekendavisen skrev: "Resultatet blev fuldstændig magisk…. anfægtende og forunderligt."

 

I kølvandet på successen inviterer Jazzhouse indenfor til en række efterårskoncerter med Ekkozone. Her vil gruppen fordybe sig i den moderne kompositionsmusiks mangfoldige aspekter gennem en håndfuld særligt sammensatte programmer, der byder på nogle af de bedste internationale og danske komponister.

 

Første del af programmet denne aften byder på musik af den danske komponist Karsten Fundal. Tidliger i år udsendte Ekkozone en cd med musik af netop Fundal. En cd, der høstede fremragende anmeldelser. Bl.a. skrev Jyllands Posten: "Der er masser at lytte efter på Ekkozones debutalbum. Små prikkende melodier pulserer rundt i de sugende klangbilleder, og hemmelighedsfulde klavertoner bryder ind, mens desperationen trænger sig på. Karsten Fundal hører til blandt de bredest favnende partiturkomponister, vi har herhjemme, og ”A Portrait of Silence”, som værket fra 2011 hedder, er både et behageligt skønhedsbad og en kold afvaskning – et øjeblik af uventet ømhed."

 

Efter en pause fortsætter aftenen med bl.a. en af det 20. århundredes helt store komponister, græske Iannis Xenakis, hvis værk "Okho" opføres. Vi skal også opleve Graham Fitkins "Fervent" samt Louis Andriessens "Workers' Union".

 

Som en helt særlig treat har Ekkozone denne aften inviteret den stormombruste amerikanske pianist Danny Holt med. Med sin legesyge stil, der forbinder en uomtvistelig musikalitet med elementer af rockæstetik og performance, er Holt hurtigt blevet en meget omtalt musiker i USA. Daily Hampshire Gazette skrev om ham: “If his upcoming concert of classical music is met by a mosh pit, pianist Danny Holt wouldn’t mind at all.” Hvilket siger en hel del om hans frygtløse omgang med instrumentet og traditionen. Holt har arbejdet med komponister som netop Steve Reich og Graham Fitkin. Og det bliver første gang man kan opleve ham i Danmark, hvilket må betegnes som et scoop.

 

Program 10/10, kl. 21.00:

 

Karsten Fundal: “4 Miniatures and 3 Intermezzi” (2010)

 

Pause

 

Graham Fitkin - "Fervent" (1994)

Iannis Xenakis: “Okho” (1989)
Louis Andriessen “Workers' Union” (1975)
- samt andre værker

 

Piano:

Danny Holt (USA)

 

Percussion:

David Hildebrandt

Mathias Reumert

Matias Seibæk

 

Koncertrækken præsenteres i samarbejde med SNYK

 

Ekkozone @ Jazzhouse er venligst støttet af
Wilhelm Hansen Fonden
Knud Højgaards Fond
Oticon Fonden
Den Obelske Familiefond
Københavns Musikudvalg
Dansk Kapelmesterforening
Danske Populærautorer