17/02

STORE SCENE

VinterjazzBoujeloud + SVIN

Køb billet

Friday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20:00

100 dkk inkl. gebyr

Der er kaotisk trashjazz og uortodoks instrumentalmusik på menuen, når Boujeloud og SVIN spiller koncert under Vinterjazz.

To originale danske grupper spiller denne aften koncert på Jazzhouse.

 

Boujeloud 

Boujeloud har fundet sit helt eget ståsted på Danmarks sprudlende improjazzscene, hvor det kræver lidt ekstra at skille sig ud. Gruppen med guitarist Emil Palme i front albumdebuterede i 2012 og satte sig fra starten i opposition til den pæne skolejazz med et både catchy og atonalt, trashjazzet udtryk. Et udtryk, de har videreudviklet og raffineret på det nyeste anmelderroste album ‘Candyprince’, som hev prisen for Årets Særudgivelse hjem til DMA Jazz 2016. Akavet punkjazz, avantgardistisk formationsmusik og distorted free-style-sang mødes i de iltre, men uimodståeligt swingende kompositioner, hvor saxofonisterne Mads Egetoft og Xenia Xamanek Lopez skryder om kap med trommeslager Anders Vestergaards funky rytmegruppe og Emil Palmes guitarspil. Gruppen er kendt for at være et uhørt aggressivt livebekendtskab, der går direkte i kødet på sit publikum - oplev selv til Vinterjazz.

 

SVIN
Samme aften kan man opleve kvartetten SVIN, der har begejstret med et uortodokst bud på moderne instrumentalmusik. Gruppen tæller de erfarne musikere Lars Bech Pilgaard, Henrik Pultz Melby, Rasmus Kjær og Thomas Eiler og bevæger sig i grænselandet mellem abstrakt nyrock, dronebaseret folklore og ambient støj. SVIN er aktuelle med deres fjerde album, ‘Missionær’, som er indspillet på Island i det legendariske Sundlaugin-studie, og inspirationen fra den storslåede islandske natur har manifesteret sig i et kuldslået, repeterende udtryk præget af luftige meditative melodier og cirkulære huggende motiver. SVIN er et erfarent liveband, der har turneret heftigt i Europa og Rusland, og vi ser frem til, når de præsenterer ‘Missionær’ under Vinterjazz.

 

Om Vinterjazz 2017

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer ca. 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk