Sprudlende portugisisk jazz

Rodrigo Amado

Den portugisiske jazzscene rykker i disse år. Jazzhouse sætter i de kommende uger fokus på spændende portugisiske navne. Glæd dig til David Maranha og Gabriel Ferrandini i samspil med Alex Zhang Hungtai 22. februar og til Rodrigo Amados stjernespækkede 'This Is Our Language' Quartet 2. marts.


Der er de seneste år kommet fokus på en vital og spændende portugisisk jazzscene, der ikke mindst kredser om Lissabon og pladeselskabet Clean Feed. F.eks. dækkede magasinet The Wire scenen med en stor artikel i februar.

 

I Jazzhouse har vi længe haft et godt øje til den portugisiske scene, der byder på dristige eksperimenter, men også en stor historiebevidsthed og åbenhed i forhold til den frie jazz' europæiske og amerikanske traditioner. Et godt eksempel er saxofonisten Rodrigo Amado, der betragtes som en af de førende skikkelser på den portugisiske scene, og som med sin kvartet 'This Is Our Language' har samlet et forrygende, internationalt hold bestående af Chris Corsano (trommer) Joe Mcphee (saxofon) og Kent Kessler (kontrabas). Sammen trækker kvartetten på hele freejazzens historie samtidig med, at de peger mod nye horisonter. Amado har tidligere givet fantastiske koncerter i Jazzhouse, og vi glæder os til at opleve ham med dette hold 2. marts.

 

Inden da byder vi i forbindelse med Vinterjazz på et andet spændende projekt i form af et møde mellem Dirty Beaches' Alex Zhang Hungtai og de to toneangivende portugisiske musikere David Maranha og Gabriel Ferrandini. De tre musikere fandt sammen efter en invitation fra det ikoniske jazzlabel Blue Note til at skabe ny musik inspireret af mestersaxofonisten John Coltranes freejazz-eksperimenter. Invitationen resulterede i en række formidable koncerter og i albummet ‘Âncora’, der består af to improviserede set af 20 minutters længde optaget live på Café Oto i London i februar 2015. Her folder Hungtai, Maranha og Ferrandini sig ud i et hypnotiserende samspil, der rummer intensiteten fra Coltranes mest eksperimenterende udfoldelser, men trioen har skabt sit helt eget sprog, frigjort af genrekasser.

 

Mere info:


22/02, kl. 20.00
Alex Zhang Hungtai/David Maranha/Gabriel Ferrandini (CA/PT) / Vinterjazz 2017

 

02/03, kl. 20.00
Rodrigo Amado 'This Is Our Language' Quartet (PT/US)