To aftener med John Scofield Trio

En af vor tids vigtigste guitarister giver to koncerter med sin trio i november.


Hvad der kunne være blevet et antiklimaks, endte som en musikalsk triumf, da John Scofield og hans Hollowbody Band trods store forsinkelser i Rumænien valgte at gennemføre deres koncert på dette års Copenhagen Jazz Festival. Blot 48 minutter gik der, fra hjulene på Scofields fly ramte landingsbanen i Kastrup og til tæppet gik på Det Kgl. Teater. Det tålmodigt ventende publikum blev belønnet med en sublim koncert fra det ultratjekkede band, der ikke lod forsinkelser stå i vejen for den store musikalske oplevelse.

 
Nu vender John Scofield tilbage til København, hvor han i november giver to koncerter i Jazzhouse. Denne gang optræder han med sin originale trio bestående af Steve Swallow på bas og Bill Stewart på trommer. En fantastisk lejlighed til at høre Scofield udfolde sig helt frit på sit instrument uden andet akkordinstrument.

 

Siden 70'erne har John Scofield ikke alene stået som en af verdens bedste jazzguitarister. Hans personlige byggen bro til rock, funk og R&B har også gjort ham til et navn, der henvender sig bredt og begejstrer musikelskere fra flere generationer. Efter sine år som sideman i 70’erne og de tidligere 80’ere har Scofield ledet sine egne grupper og indspillet mere end 30 plader (hvoraf mange allerede er klassikere) - heriblandt samarbejder med samtidige stjerner som Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau, Mavis Staples, Government Mule, Jack DeJohnette, Joe Lovano og Phil Lesh og med jazzlegender som Tony Williams, Jim Hall, Ron Carter, Herbie Hancock, Joe Henderson og Dave Holland.

 

John Scofield Trio optræder to aftener i Jazzhouse, og der er lagt op til en stor musikalsk oplevelse.

 

05/11 + 06/11, kl. 20.00
John Scofield Trio (US)
Billetsalg starter mandag kl. 10.00 via Billetlugen
John Scofield: official site