Guide til Vinterjazz 2017

 

Vi fuldfører årets flotte Vinterjazz-program på Jazzhouse med bl.a stor opsætning af Eliane Radigues minimalistiske musik i Holmens Kirke og musikalsk hyldest til Paul Bley fra Carsten Dahl m.fl. Få et overblik her.


Vinterjazz 2017 står for døren, og Jazzhouse kan nu offentliggøre det samlede program, der kommer vidt omkring musikalsk - fra kammermusikalsk jazz, ny kompositionsmusik og moderne bigmand-jazz til jazzede tolkninger af David Bowie, elektroniske takes på jazzens historie og knusende industriel støj.

 

Festivalen åbner 3. februar med en musikalsk hyldest til den mesterlige canadiske pianist Paul Bley, der døde i 2016. Carsten Dahl har samlet et udsøgt hold af danske musikere til at hylde ikonet. Også David Bowie - en anden stor musiker, vi mistede i 2016 - hyldes til Vinterjazz, når den alsidige Adi Zukanovic griber tilbage til instrumentalnumrene fra Bowies såkaldte Berliner-periode med et håndplukket band.

 

Blandt de internationale highlights til dette års Vinterjazz finder vi navne som den kritikerroste cellist Daniel Levin med sin egen New Yorker-kvartet og Alex Zhang Hungtai (Dirty Beaches m.fl.), der med de to portugisiske improvisationsmusikere David Maranha og Gabriel Ferrandini går i dialog med John Coltranes arv. Sammen med PROTON tager vi musikken i en elektronisk retning - dels med den allerede udsolgte koncert med industrial-legenden Genesis P-Orridge & Aaron Dilloway, og dels med en stærk tysk/østrigsk aften med Radian og Ambiq, der runder Vinterjazz af med elektro-akustiske improvisationer. Aftenen er støttet af Goethe-Institut Dänemark.

 

Som et helt særligt scoop under Vinterjazz kan vi byde på koncert med det 30 personers store klassiske ensemble ONCEIM, der opfører værket "Occam Ocean" af den 85-årige minimalistiske pioner Eliane Radigue. En koncert, der finder sted i Holmens Kirke og er blevet til med støtte fra Institut français du Danemark og G((o))ng Tomorrow.

 

Selvfølgelig er der også skarpe danske navne på programmet til Vinterjazz - glæd dig bl.a. til Boujeloud, SVIN og Kasper Tranbergs nye projekt Straw Boss.

 

I denne uge er Vinterjazz-avisen i øvrigt udkommet. Den kan du selvfølgelig også hente gratis i Jazzhouse.

 

Mere info:

 

03/02, kl. 21.00

Hommage â Paul Bley: Dahl/Lundin/Davidsen/Vestergaard

 

04/02, kl. 21.00

Jazz Remixed feat. Ras Money & Morten McCoy

 

08/02, kl. 20.00

Daniel Levin Quartet (US) + Probosci (US)

 

09/02, kl. 21.00

Genesis P-Orridge & Aaron Dilloway (UK/US) + Puce Mary (DK) - udsolgt

 

10/02, kl. 19.30 (Holmens Kirke)

Eliane Radigue: Occam Ocean performed by ONCEIM (FR)

 

11/02, kl. 21.00

Bowie Instrumentals 1977-1979

 

17/02, kl. 21.00

Boujeloud + SVIN

 

18/02, kl. 21.00

Kasper Tranberg Straw Boss (INT) + Digital Primitives (US)

 

22/02, kl. 20.00

Alex Zhang Hungtai/David Maranha/Gabriel Ferrandini (CA/PT)

 

24/02, kl. 21.00

Jim Black/Skúli Sverrisson/Helge Sunde/Aarhus Jazz Orchestra

 

25/02, kl. 21.00

Radian (AT) + Ambiq (DE/CH)